1
2
3
4
5
6

新竹 三民國小

小學校園紋理時常缺乏整體的校園規劃,導致基地紋理紊亂,因此,我們希望興建的校舍能夠成為孩子快樂學習的空間之外,也是連結既有校園的共享空間,以低調的色彩為基底,配置上,置入兩個結合遊樂場概念的中庭開放空間,在不同樓層設置溜滑梯、雨撲滿、共享菜園及街道家具,留設寬敞的走廊和共享平台,利用公共空間的牆面誘發事件,提出以大地色系為主的色彩計畫,期望這些空間都能成為共享且寓教於樂的半戶外學習角,藉由弱化建築的手法,達到以孩童活動為主的目的。 

One of the main problem of the elementary school is without a well-organised planning, which causes the site to deal with complexity. Thus, the new building seeks to improve the quality of learning spaces and also integrate with the existing sharing spaces of the building. 

Central courtyards are implemented with playground concept and pastel colours for interactions. Slides, Aquadunker, sharing garden and street furniture are accumulated at different floors for various environment and sceneries; wide corridors and sharing platforms for interactions between children. Besides, earth tone colours are implemented on walls and floors in order to create a comfortable spaces. The sharing spaces are designed for the outdoor learning purposes as well, which it creates excitement to children at the same time.

WHAT

Architecture

WHERE

Hsinchu

WHEN

2019

CONTACT

台北市台北市大同區重慶北路三段152巷20號

No.20, Ln. 152, Sec. 3, Chongqing N. Rd., Datong Dist., Taipei City 10374, Taiwan (R.O.C.)

Email: fieldevo@gmail.com

Tel: 02-25994816

  • White Facebook Icon